Gruppebesøk

Bli med inn i historien til Nord-Norges største handelssted og la deg imponere av både historiene og omfanget av dette unike stedet!

For forhåndsbestilte grupper som ønsker å besøke oss kan vi tilby dette:

"Anna Elisabeth av Kjerringøy"

Dette er vår mest kjente omvisning, der dere blir tatt med tilbake til 1800-tallet, til klippfisken og tranens tid. Omvisningen foregår i det unike hovedhuset, hvor fru Anna Elisabeth levde sitt liv. Her inne er det som om tiden har stått stille. Om bare veggene kunne snakke....

Alle gjenstander som er å se i huset tilhørte Anna Elisabeth og hennes familie. Du får et innblikk i de store forskjellene det var på tjenestefolk og familien selv, og det hele vil etterlate deg ydmyk over hvor hardt livet kunne være på et nordnorsk handelssted.

"Kjerringøy handelssted- en innovativ og nytenkende bedrift"

Denne omvisningen foregår også i hovedhuset, men med et litt annet fokus. I denne omvisningen er det den store finansteften til driverne av handelsstedet; Christian Sverdrup, Jens Nicolai Ellingsen, Anna Elisabeth Ellingsen Zahl og Erasmus B.K. Zahl og deres evne til å tenke innovativt og langsiktig som står i høysetet, og hvordan de drev plassen som den forrykende forretningen det var.

"Feskarbonden - en smak av levd liv"

Denne kulturvandringen har fokus på fiskerbonden og hans liv, på lofotfisket og alt som hørte til. Her blir det kulturinnslag, prøvesmaking av børgrøt og tørrfisk og noe i glasset blir det også, før det hele avrundes med en 3-retters middag, med tilhørende underholdning. På ekte feskarbondes vis.

"Høvedsmannens aktivitetsløype"

En aktiv og utfordrende aktivitet for din gruppe. I denne aktivitetsløypa får teamet ditt testet seg både fysisk og intellektuelt, i en ellevill maritim konkurranse. Løypa foregår i de rette autentiske omgivelser ved sjøtunet på Kjerringøy handelssted. Med utgangspunkt i nordlandsfiskerens hverdag skal dere testes i utholdenhet, kvikkhet, kunnskap og presisjon.

Alle omvisninger kan tilbys på norsk og engelsk.

Grunnet Covid-19 kan det bli noen endringer i tilbudene. Ta kontakt for mer informasjon og priser.

Tlf booking 910 06 443 

booking.kjerringoy@nordlandsmuseet.no

Kontaktskjema